Saturday, January 31, 2009

Nak gi jln2......

Seronoknyer ari ni....nak gi jln2 dgn hubby dan Irfan. Mlm ni nak tido kat Taiping,ader school reunion(hubby punyer school dulu). Mama dgn Irfan tumpang jer.....Ni le pertama kalinyer pergi bertiga...sblum ni berdua jer.
Ptg ni nak bw Irfan gi swimming kat pool dihotel...mesti dia suka...Anak sy ni suka main air....Esok plak nak gi main air lg...kat Bukit Merah Laketown Resort. Hrp2 okla Irfan, jgn mengamuknye anak mama......

Friday, January 30, 2009

Apasal yer...

Hari ni boring gak kat opis...Byk keja nak siapkan...almaklumlah tgh sibuk buat focal utk tahun ni...Esok mesti boring sbb tinggal berdua dgn Irfan jer. Mak dah nak blk mlm ni...jap gi lps maghrib nak antar balik.
Alhamdulillah...smlm Irfan dah 7 bulan...byk gak achivement yg dia dah capai...memandangkan skrg ni 7 bulan, dia dah nak blajar berdiri dan berjln...Rasa2nya 8 atau 9 bulan Irfan akan boleh berjalan dgn sendiri...Cepat sungguh anak mama ni membesar...hehehe...Tetiba jer teringin nak baby kecil plak...
Mama harap Irfan akan membesar dgn sihatnya tanpa sbrg masalah...Ya Allah Kau selamatkanlah anakku dan Kau jdkanlah dia insan yg soleh...Amin.

Thursday, January 29, 2009

Amboi.....blajar berdiri sambil berpaut plak tu

video

Seronoknyer....

Sekarang ni Irfan tengah sibuk nak duduk dan berdiri...Kalau dia x tido...aktiviti dia mesti menjelajah rumah dan yang terbaru ni berdiri sambil berpaut pd apa saja yg boleh dia berpaut....even kat bakul baju pun dia berpaut...Jatuh x tahula dah berapa kali, tapi tetap x serik...Itulah baby ni kan susah nak berputus asa....Kdg2 tgk gelagat mereka kelakar pun ader....
Seperkara lg, syukur akhirnya majlis pertunangan adik ipar berlangsung dgn lancar...Kalau xde aral melintang bln 6 nanti mereka akan bersatu...Hrp2 mereka berdua akan tabah dan kekal menghadapi hari yg mendatang...
Perkembangan terbaru mengenai Nur Aimy...keadaan baby beransur pulih dan dah blh minum susu ibu. Skrg tgh tunggu jawapan dr IJN utk transfer Aimy kesana. Hajat hati nak gi jenguk Mai mlm ni kalau xde aral yg melintang. Hrp2 Mai suami isteri tabah menghadapi dugaan ini.

Saturday, January 24, 2009

Alkisahnyer....

Petang smlm saya dpt call dr Mak saya. Tetiba jer dia kata nak datang....sbb adik cuti seminggu sekolah....Oleh kerana sy dan suami kerja, mak saya kata nak dtg sendiri naik bas....Risau gak sbb ni first time mak dtg naik bas.....Selalunya saya dan suami yg ambil dia dikg. Tunggu punya tunggu sampai pkl 7 ptg mak x sampai2 lg. Hati dah naik risau dah....akhirnya pukul 7.30 ptg camtu mak sampai dgn 2 org adik sy...Alhamdulillah.
Irfan punya seronok sbb dpt main ngan nenek dan pakcik dan paksu die....Smlm dia langsung x tido, pkl 12 tgh mlm baru dia tido.
Hari ni nak blk kg....adik ipar nak bertunang...Hemmm sibukla npknyer sbb setiap kali kenduri sylah yg paling sibuk. Nak buat itu nak buat ini....Skrg ni ader kat Kulim lg, x tau pkl bape nak bertolak blk ke kg hubby kat Felda Gunong Besout,Sungkai....Silap2 mlm baru blk.

Thursday, January 22, 2009

Alhamdulillah.....

Alhamdulillah....Hubby I dah balik dr outstation....Seronoknyer Irfan sbb Abah die dah balik....Siap bg signal suruh abah dia tidurkan dia td...Heheheheh...mcm2 perangai Irfan ni. Td ptg saya dpt berita dr Mai mengenai baby die...Emmm lupa plak nak ckp...Baby Mai namanyer Nur Aimy Sabrina....So mengikut sms yg diantar Mai, Aimy dah selamat menjalani pembedahan membaiki saluran najisnyer...Skrg ni Dr tgh monitor keadaan die slps operate. Kalau semua ok, maybe minggu dpn Aimy akan dipindahkan ke IJN bergantung kepada kekosongan dan juga Dr. Hrp2 cepatla Aimy sembuh dan selamat hendaknyer...Itu aje yg mampu kami sekeluarga doakan....

Wednesday, January 21, 2009

Sedihnyer.....

Hari ni rasa sedih sangat....Nak tahu kenapa?? Sebenarnya saya bersedih bagi pihak kawan baik saya...Namanya Mai dan dia baru melahirkan anak 2 hari lepas...Sebenarnya hubby dia kwn baik saya dan hubby saya....Ini adalah kelahiran yang ke-3 utk dia...Dua anaknya yg terdahulu adalah perempuan....Nak dijadikan cerita, saya mendapat berita kelahiran baby mereka dr hubby saya. Jd saya pun antar sms ucap tahniah kpd Mai dan hubby dia,Haikal. Hubby dia reply dan anto gambo baby diorg...comel sgt, ada iras kakak dia yg no 2. Tetiba, ptgnya hubby I antar sms bgtau baby diorg ada heart problem...one of her saluran tersumbat...so kena admit specialist and her condition quite critical....Baru jer tgh bersedih pasal berita ni tetiba ptg td hubby I bgtau kata ada satu lg berita sedih...Their baby got another problem...saluran najis xde. kesian kan.....Skrg ni diorg dah pindahkan baby diorg dr one of the specialist from penang to GH at Alor Setar....Saya mmg teringin sgt nak gi jenguk diorg tp hubby i masih outstation lg. Apa yg I blh buat hanyalah berdoa dan selalu berhubung dgn mereka...Terus terang saya ckp yg sy x berani nak call Mai lg sbb takut dia nangis...lgpun dia kan dlm pantang. Sbb hubby I bgtau yg husband dia nangis waktu call hubby I. I harap baby dia akan recover...My hubby told that their baby need to go for operation...maybe 2morrow. And for the heart condition look like need to wait until that little girl 6 months and the cost about RM47k......

Tuesday, January 20, 2009

Boringnyerrrrrrrrr.......

Ishkk....boringnyer rasa. Maklumla tinggal berdua dgn Irfan jer. Abah Irfan gi outstation sampai Jumaat..huhuuhuhh rindunyer...Nasib baik ader Irfan. Pagi tadi, awal2 lg Abah dia dah buat video call, nak tengok Irfan. Dah rindu katanyer....Oleh krn hubby xde jd aktiviti yg blh dilakukan ialah melayan kerenah Irfan yg semakin hari semakin bijak menjelajah keserata rumah...Dek kerana Irfan dah pandai merangkak...so brg2 semua nak kena pindah ketempat yg lebih tinggi...Nampaknya terpaksala buat operasi memasang pagar pd tangga...takut gak nanti dia panjat...Maklumla baby skrg ni advance sikit......

Monday, January 19, 2009

Ngeri.....

Semlm Irfan keluar shopping kat Sunway Carnival Seberang Jaya....pergi dgn Abah dan Mama Irfan. Maklumla mama irfan nak beli brg sikit, abah Irfan nak outstation.....Sampai kat sana, mama irfan singgah kedai aksesori brg pengantin sbb nak beli brg utk aunty irfan nak bertunang minggu depan...Jadi Irfan gi la shopping complex dgn abah dia dulu....
Lepas abih mama irfan beli brg, mama irfan pun pegi cari irfan dn abah irfan. sampai kat sana, abah irfan cite satu perkara yg mengerikan tlh berlaku pd irfan. Nak tahu apa? Irfan turun dr car seat dia sendiri dan hampir keluar dr keta sewaktu abah dia sibuk2 buka stroller kat blkg keta. Apalagi...menggelabah abah dia, trus chek tkut2 ader luka atau benjol kat mana2. Nasib baik ok...lps ni kena pasang seatbelt. sebelum ni x psg sbb dia x blh gerak2 sgt.alhamdullilah xde apa2 sbb Irfan ni kalau nak benjol pun lambat...kdg2 tu x tahu kena apa tiba2 benjol jer....Pastu dia ni jenis yg x kuat nangis melainkan kalau dah sakit sgt.....Kesian kat abah Irfan...pucat dia...

Saturday, January 17, 2009

Merangkak......

Ni la video Irfan merangkak......
video

Tak sihat....

Semalam Irfan x bape sihat, bad cough and flu.....Bawak pergi jumpa pead kat child specialist.....Dr tanya sakit apa? abah Irfan ckp dia batuk ngan selsema...tahu apa Irfan buat, dia siap demonstrate lg batuk dia...hehehehe...Dr pun ketawakan dia.....Lepas ambik ubat, Irfan kena sedut gas(inhale)...Kesian gak sbb dah lama x kena...nasib baik dia x nangis...
Ari ni , sedar2 Irfan dah blh merangkak....Bestnyer...nanti sy load video Irfan merangkak yer....Abisla ...lps ni dia mesti tlg kemas umah utk mama dia..hehehehe

Friday, January 16, 2009

Wednesday, January 14, 2009

Genting trip

Hari Ahad lalu, Abah Irfan bawak Irfan dan Mama pergi holiday kat Genting.....Seronoknyer Irfan dpt gi Genting...Cuaca kat sana sejuk gak...berkabus waktu siang dan ujan waktu mlm....Kami sekeluarga lepak kat Theme Park Hotel.......Gambo x sempat nak upload lg...nanti mama_irfan upload kan.....Semalam baru sampai balik dr Genting.....sampai umah pun dah dekat tengah mlm......Mana tidaknya, tetiba jer Abah Irfan ajak gi Cameron lps turun dr Genting.....Heheheh....mcm2 Abah irfan ni.....Actually ,trip ni utk pekerja2 Abah irfan....Mama_Irfan dgn Irfan join ajer....

Thursday, January 8, 2009

6 bulan dah....

Alhamdulillah .....Irfan dah berusia 6 bulan dah.....Hehehe...cepatnyer masa berlalu. Sekarang ni Irfan tgh sibuk nak merangkak......Harap2 x lama lg berjaya

Wednesday, January 7, 2009

About mama irfan & Irfan


Salam semua,


Sebenarnya mama_irfan ni baru jer nak blajar buat blog.....semua ni just utk keep some memories about my precious baby known as Irfan.....Lama jgk tunggu kelahiran baby yg sorang ni almost 10 years of marriage. Selepas beberapa kali kecewa ...akhirnya lahir jugak seorang bayi yang dinamakan Muhammad Irfan Shah pada 29 Jun 2008 jam 10:55 pagi di Hospital Metro Sungai Petani....


Harap sudila menjenguk ke blog ini dan memberi komen atau nasihat.......